Moment geduld a.u.b.
Kwaliteit in transport begint bij de NIWO Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
bekijk dan de online versie
Verzending heffingsfactuur afgerond
Na een valse start eind maart zijn nu alle facturen voor de heffing 1e halfjaar 2018 verzonden. De laatste facturen zijn vrijdag 25 mei 2018 verstuurd. De facturatie van de heffing voor de op peildatum 1 januari 2018 in bezit zijnde vergunningbewijzen is daarmee afgerond.

Twee keer per jaar stuurt de NIWO een heffingsfactuur aan alle bedrijven met een vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg. De vergunninghouders worden aangeslagen voor het aantal bewijzen dat op peildatum 1 januari en 1 juli in uw bezit is. De NIWO verstuurt de facturen per e-mail. 

De facturen voor de heffing over het 2e halfjaar 2018 worden op z’n vroegst eind augustus 2018 / begin september 2018 verstuurd. 
Lees meer over de heffing...
NIWO voldoet aan nieuwe Europese privacyregels
Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de vereisten in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de nieuwe Europese privacywet. De NIWO voldoet aan de AVG, al worden de laatste kleine zaken momenteel afgehandeld. Eerdaags zal de bijgewerkte privacyverklaring op de NIWO-website staan. Daarin wordt verduidelijkt hoe de NIWO uw persoonlijke gegevens gebruikt, welke rechten u heeft en hoe u een beroep kunt doen op deze rechten. 

 
Invullen enquête over on-board unit
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt momenteel aan de voorbereiding van de invoering van de vrachtwagenheffing in Nederland. Daarbij is het interessant om de ervaringen van de wegvervoersector te bekijken op het gebied van internationale ritten en het gebruik van andere systemen voor vrachtwagenheffing. 

Het ministerie is op zoek naar gebruikerservaringen met bestaande on-board units. Tevens wil het achterhalen hoeveel on-board units nodig zijn. In opdracht van het ministerie heeft onderzoekbureau Panteia deze enquête opgesteld. Dit onderzoek wordt ondersteund en begeleid door de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN), VERN en evofenedex.

Door hier te klikken kunt u uw ervaringen m.b.t. on-board units delen.

Het invullen van de enquête duurt niet langer dan 5 minuten. Mocht bovenstaande link niet werken dan kunt u ook de volgende url in de adresbalk van uw internetbrowser plakken: http://vrachtwagenheffing.onderzoek.nl 
ENGLISH: your email address for this newsletter
You are receiving the NIWO newsletter on this email address. If you do not wish to receive this newsletter, you can unsubscribe by clicking the link below called: 'afmelden'. You can find this link on the right bottom of every NIWO-newsletter. 
Uw e-mailadres voor deze nieuwsbrief
U ontvangt de nieuwsbrief van de NIWO op dit e-mailadres. Deze nieuwsbrief wordt ongeveer 6 x per jaar verstuurd. Indien u geen nieuwsbrief wilt ontvangen, dan kunt u zich afmelden door onderaan op de link te klikken. De NIWO plaatst deze link onderaan elke NIWO-nieuwsbrief. 
Meer nieuws?
Volg de actuele berichten op de NIWO-website. Nieuws -> Berichten
Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, ga dan naar:  www.niwo.nl/nieuwsbrief

www.niwo.nl    ondernemersloket.niwo.nl    T 070 - 3992011    E info@niwo.nl 
afmelden